flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На виконання вимог Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим та тимчасово окупованій території України» повідомляємо Назаренка Миколу Олексійовича, що у провадженні Канівського міськрайонного суду Черкаської області перебув

15 червня 2022, 15:31


Канівський міськрайонний суд Черкаської області
19000, вул. Успенська, 22, м. Канів Черкаської області
№ 697/635/22/          /14.06.22 від 14.06.2022 р.

ПОВІДОМЛЕННЯ  

На виконання вимог Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим та тимчасово окупованій території України» повідомляємо Назаренка Миколу Олексійовича, 18.12.1991 р.н., що у провадженні Канівського міськрайонного суду Черкаської області перебуває цивільна справа № 697/635/22 за позовом Назаренко Ганни Русланівни до Назаренка Миколи Олексійовича про розірвання шлюбу. Провадження по справі відкрито ухвалою суду від 17.05.2022 з текстом якої можна ознайомитись нижче або за посиланням  http://reyestr.court.gov.ua/Review/104431432.

Справа № 697/635/22
провадження № 2/697/286/2022
У Х В А Л А
про прийняття до розгляду та відкриття спрощеного позовного провадження у справі
23.05.2022 Суддя Канівського міськрайонного суду Черкаської області Б. К. Скирда розглянувши позов  ОСОБА_1  до  ОСОБА_2  про розірвання шлюбу,
ВСТАНОВИВ :
Позивач звернувся з позовом до  ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.
Заява подана із додержанням вимог, викладених у ст.ст. 175-177 ЦПК України, підстави для залишення заяви без руху, підстави для повернення заяви, або підстави для відмови у відкритті провадження у справі не встановлені. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.
Відповідно до ч.ч. 2, 4 ст. 19 ЦПК України та оцінюючи, перелічені у ч. 3 ст. 274 ЦПК України критерії, які суд враховує при прийнятті питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд дійшов висновку, що дана справа може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.
Позивачем до позовної заяви подано клопотання про звільнення її від сплати судового збору, оскільки її матеріальний стан не дозволяє сплатити судовий збір.
Вивчивши вказане клопотання та долучені до нього документи, прихожу до наступного.
Згідно ч.1,ч.3 ст.136 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі. З підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд у порядку, передбаченому законом, може зменшити розмір належних до оплати судових витрат, пов`язаних з розглядом справи, або звільнити від їх оплати.
Відповідно до ч.1 ст. 8 Закону України «Про судовий збір» враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за клопотанням особи відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов: … 3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.
З довідки Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат від 13.05.2022 вбачається, що ОСОБА_1 перебуває на обліку в УСЗН Черкаської РДА та отримує допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім`ях у розмірі 2100,00 грн. (з березня 2022 року).
Матеріали справи містять докази перебування на утриманні позивача малолітніх дітей.
Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку про наявність підстав для задоволення поданого клопотання та звільнення її від сплати судового збору.
Відповідно до пункту 19 Розділу XIII Перехідних положень ЦПК України особливості судових викликів та повідомлень, направлення копій судових рішень учасникам справи, у разі якщо адреса їх місця проживання (перебування) чи місцезнаходження знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, визначаються законами України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції".
Із долучених до матеріалів клопотання документів вбачається, що місце проживання відповідача ОСОБА_2 , зареєстроване за адресою: с. Перевальне, Сімферопольський р-н, Автономна Республіка Крим.
Відповідно до пункту 1 частини першої статті 2 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» тимчасово окупованою територією є сухопутна територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, внутрішні води України цих територій.
За приписами частини першої статті 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.
Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.
З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.
Відповідно до ч.2 статті 12-1 Закону України учасники справи, остання відома адреса місця проживання (перебування) чи місцезнаходження яких знаходиться на тимчасово окупованій території і які не мають офіційної електронної адреси, повідомляються про ухвалення відповідного судового рішення шляхом розміщення інформації на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень або шляхом розміщення тексту відповідного судового рішення на офіційному веб-порталі судової влади України, з урахуванням вимог, визначених Законом України "Про доступ до судових рішень", у разі обмеження доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень. З моменту розміщення такої інформації вважається, що особа отримала судове рішення.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19,175,177,187,190-193,260,274-278 ЦПК України, суд, -
У Х В А Л И В:
Прийняти до розгляду та відкрити провадження в справі за позовною заявою  ОСОБА_1 (місцезнаходження:            АДРЕСА_1 ) до  ОСОБА_2 (місцезнаходження: Автономна Республіка Крим обл., с. Перевальне, Сімферопольський р-н, ) про розірвання шлюбу.
Призначити судове засідання для розгляду справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін під головуванням судді Б. К. Скирда в приміщенні Канівського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: м. Канів, вул. Успенська, 22 на 14.06.2022 о 12:30 год.
Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору у даній цивільній справі.
Виклик відповідача ОСОБА_2 здійснювати через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.
Повідомити відповідача про постановлення ухвали про відкриття провадження шляхом розміщення інформації на офіційному веб-сайті судової влади України з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Встановити відповідачу 15 (п`ятнадцятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.
Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.
У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст. 178 ЦПК України).
Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.
Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.
Треті особи мають право подати пояснення щодо позову та відзиву - протягом десяти днів із дня їх отримання.
Встановити відповідачу 5 (п`ятиденний) строк з дня вручення даної ухвали для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (ч.4 ст. 187ЦПК України).
Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://kn.ck.court.gov.ua/sud2308/.
Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Канівського
міськрайонного суду                               підпис                                 Б. К. Скирда