flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід «чоловіку», який до 39 років свого життя вже 5 разів був судимий

25 червня 2020, 11:36

  24 червня 2020 року, слідчий суддя Канівського міськрайонного суду Черкаської області розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно  неодноразово раніше судимого громадянина, який підозрюється у вчиненні особливо тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло), за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

   39 річний чоловік підозрюється в тому, що 10.04.2020, близько 19 години 30 хвилин, діючи умисно, з корисливих  мотивів, за попередньою змовою зі своєю співмешканкою ( раніше судимої), переслідуючи мету нападу з метою відкритого заволодіння чужим майном, через відчинені вхідні двері, проник до будинку мешканця с. Мартинівка, Канівського району, де вчинив напад на господаря, застосовуючи насильство небезпечне для його життя та здоров`я, що виразилось в нанесенні ударів кулаком в голову, після чого потерпілий впав, а підозрюваний спільно з співмешканкою за одяг витягли його з будинку на подвір’я домоволодіння, де продовжували «бити» потерпілого. В той час, коли підозрюваний наносив тілесні ушкодження потерпілому, його співмешканка через відкриті вхідні двері, проникла до житлового будинку, відкрито заволоділа його особистими речами, а саме бензопилою, картоплею, загальною вагою 17 кг. та пляшкою олії ємністю 0,7 л.

   Підозрюваний причетність до вказаного кримінального правопорушення підтвердив частково. Дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до  підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.

За повідомленням прес-служби суду