flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сварка, яка закінчилась нанесенням тяжких тілесних ушкоджень двом особам

09 червня 2020, 15:33

  7 червня 2020 року, слідчий суддя Канівського міськрайонного суду Черкаської області розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно мешканця м. Канева 1974 року народження, який підозрюється у вчиненні особливо тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 15, п. 1. ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (у закінченому замаху на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті двом або більше особам).

   За версією слідства, підозрюваний  06.06.2020, близько 21:10 год., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, під час сварки, бажаючи настання смерті потерпілим (жінка 1968 року народження та чоловік 1971 року народження), за допомогою розкладного ножа умисно наніс поранення у вигляді тілесних ушкоджень проникаючих поранень, однак не довів свої злочинні дії до кінця через те, що йому завадили сусіди.

   За результатами судового розгляду, вислухавши підозрюваного, який підтвердив свою причетність до вказаного кримінального правопорушення, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до  підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на тридцять днів.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково: частина перша статті 17 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду