flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсія до суду – корисний досвід для школярів

20 травня 2024, 13:12

 

   17 травня 2024 року Канівський міськрайонний суд Черкаської області вчергове відкрив свої двері для школярів.  Сьогодні відвідувачами суду стали дев'ятикласники Канівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6.

   Основні меседжі таких зустрічей – запобігання злочинності серед молодого покоління, адже не знання закону не звільняє від відповідальності, виховання у підростаючого покоління довіри до судової системи, підвищення рівня знань у сфері права.

    На вході до приміщення суду учнів зустріли представники Служби судової охорони, які продемонстрували школярам, як працює ручний металошукач. Діти з цікавістю спостерігали за процедурою особистого огляду.

    Заступник керівника апарату суду Голуб Галина Василівна розповіла про історію та структуру суду. Дізналися школярі й про інноваційні технології, що використовуються в роботі суду: можливості проведення судових засідань в режимі відеоконференції та підсистему «Електронний суд».

   Суддя-спікер Канівського міськрайонного суду Черкаської області Колісник Лариса Олександрівна розповіла про особливості роботи суду. Окремо зупинилася на питанні кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх та навела конкретні приклади на справах, які розглядалися у Канівському міськрайонному суді Черкаської області.

    Потім юних відвідувачів запросили до зали судових засідань, де вони мали змогу приміряти суддівську мантію, поставити запитання та отримати вичерпні відповіді на них.

 

   На завершення молодь подякувала за повчальну екскурсію.

 

Запрошуємо всіх до нас на цікаві екскурсії та розповіді про суд!