flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Передача неповнолітнього на поруки за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним добувним промислом)

05 квітня 2021, 12:35

     Студент 2 курсу ДНЗ «Канівське вище професійне училище», будучи неповнолітнім, перебуваючи в забороненому місці - в акваторії Канівського водосховища р. Дніпро, в районі шлюзового каналу Канівської ГЕС, переслідуючи ціль незаконного вилову риби, в порушення «Правил любительського і спортивного рибальства», умисно займався разом з іншими двома особами, незаконним рибним добувним промислом із застосуванням заборонених знарядь лову - трьох рибальських сіток, чим завдано істотної шкоди на загальну суму 36431 грн.

     До суду надійшло клопотання від педагогічного колективу  ДНЗ «Канівське ВПУ» про передачу обвинуваченого на поруки. Колектив зобов`язується здійснювати заходи виховного характеру, спрямовані на недопущення вчинення обвинуваченим нових правопорушень, його перевиховання й виправлення шляхом залучення до активної та   профілактичної роботи.

     Суд задовольнив клопотання педагогічного колективу Державного навчального закладу «Канівське вище професійне училище» про передачу неповнолітнього на поруки та звільнив його від кримінальної відповідальності, якщо він протягом року з дня передачі його на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

 

За повідомленням прес-служби суду