flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під варту із зали суду

31 березня 2021, 12:16

   Канівським міськрайонним судом засуджено 24 річного хлопця за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження).

   Під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений в порушення вимог Правил дорожнього руху України, перед виїздом не перевірив, не забезпечив технічно справний стан і комплектність транспортного засобу, а саме маючи непрацездатну робочу гальмівну систему (не гальмувалися колеса задньої вісі та переднє колесо, що знизило нормативне сповільнення при гальмуванні автомобіля та збільшило у даному випадку його зупиночний шлях), керуючи автомобілем «ВАЗ-2106, рухаючись по автодорозі Золотоноша -Черкаси - Сміла - Умань, допустив наїзд на пішохода, яка переходила проїзну частину автодороги Золотоноша - Черкаси - Сміла – Умань.

   Унаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження, в зв'язку з небезпекою для життя.

    Обвинувачений вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав частково  та не відшкодував потерпілій збитки на лікування.

    Враховуючи вищевказане, суд визнав винним жителя с. Деньги Золотоніського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 286 КК України та призначив йому покарання  у виді  3 (трьох) років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2  (два) роки, взявши його під варту  із залу суду.

    Крім того, суд задовільнив позов потерпілої про відшкодування матеріальної  шкоди в сумі 32048,84  грн. та моральної шкоди в сумі 70000 грн., а всього на загальну суму 102048,84 грн.

За повідомленням прес-служби суду