flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінку, яка нанесла легкі тілесні ушкодження засудили до покарання у вигляді штрафу

09 листопада 2021, 14:53

Канівський міськрайонний суд ухвалив рішення щодо обвинуваченої, яка в жовтні 2021 року «побила» потерпілого. Жінці присудили штраф у розмірі 50 (п'ятдесят) неоподаткованих мінімумів доходів громадян за нанесення легких тілесних ушкоджень.

     Так, під час сварки, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, діючи умисно, з метою нанесення тілесних ушкоджень, обвинувачена нанесла 42- річному чоловіку удар каменем в ділянку лівої надбрівної дуги.

    Враховуючи ступінь тяжкості вчиненого кримінального проступку, дані про особу винної, її щире каяття, додержуючись принципу законності, індивідуалізації, справедливості та обґрунтованості покарання, а також враховуючи, що згідно ч. 2 ст. 50 КК України, покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засудженого, суд приходить до висновку про необхідність застосування до обвинуваченої покарання передбаченого санкцією даної статті, у вигляді штрафу, та вважає, що дане покарання буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченої та попередження вчинення нею нових злочинів.

За повідомленням прес-служби суду