flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Канівським міськрайонним судом засуджено молодого чоловіка за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом)

17 лютого 2021, 14:35

     Під час судового розгляду встановлено, що чоловік 2002 року народження перебуваючи на Кременчуцькому водосховищі р. Дніпро, на відстані 1,5 км., нижче від греблі Канівської ГЕС до створу пристані «Тарасова гора», в адміністративних межах м. Канів, Черкаської області, переслідуючи ціль незаконного вилову риби, в порушення Правил любительського та спортивного рибальства, умисно займався незаконним рибним добувним промислом із застосуванням забороненого знаряддя лову  в результаті чого ним добуто рибу виду: «Судак» в кількості 53 шт., вартістю 510,00 грн. за один екземпляр, чим заподіяв істотну шкоду рибному господарству України, на загальну суму 27030 грн.

   Обвинувачений в судовому засіданні щиро розкаявся у вчиненому, добровільно сплатив шкоду в сумі  27030 грн. та просив суд суворо не карати.

   Враховуючи вищевказане, суд  призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень.

   Крім того, судом конфісковано речові докази, а саме:

- риболовний спінінг марки «Rainbow», риболовний спінінг марки «Faworite», 8 потрійних гачків та свіжовиловлену рибу виду «Судак» в кількості 53 шт., яку передано для її подальшої реалізації в дохід держави.

 

За повідомленням прес-служби суду