flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкритість + комп'ютерні технології

26 грудня 2013, 17:39

№103-104, П'ЯТНИЦЯ, 27 ГРУДНЯ 2013 РОКУ

 

ШКОЛЯРІ ПОБУВАЛИ В СУДІ З ЕКСКУРСІЄЮ

 

У зв'язку з проведенням тижня "Правового всеобучу" в м. Канів заступник голови Канівського міськрайонного суду Оксана Льон провела для учнів старших класів гімназії ім. І.Франка та Канівської спеціалізованої школи №6 із поглибленим вивченням іноземних мов лекції на тему: "Правові питання в житті молодого покоління".

Учнів 9-10-х класів було ознайомлено з організацією роботи суду першої інстанції, роз'яснено принципи здійснення судочинства в Україні. Особливу увагу звернуто на права та обов'язки дітей згідно з нормами чинного законодавства України та міжнародними нормами, профілактику кримінальних та адміністративних правопорушень серед неповнолітніх.

Учнів супроводжували вчителі, які також розширили своє уявлення про роль суду в житті суспільства та його роботу. Під час цього заходу була проведена екскурсія залами судових засідань та кабінетами суду, ознайомлення присутніх з історією суду, із роботою працівників суду. Були надані відповіді на всі запитання учнів, що виникають у їх повсякденному житті.

Учні позитивно відгукнулися про День відкритих дверей та висловили побажання брати участь у подібних заходах і надалі.

СУДОВУ ПОВІСТКУ ВАМ НАДІШЛЮТЬ ЧЕРЕЗ SMS-ПОВІ-ДОМЛЕННЯ

Із 1 жовтня 2013 року в Канівському міськрайонному суді Черкаської області запроваджено порядок щодо надсилання судами учасникам судового процесу та кримінального провадження текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень (згідно з наказом Державної судової адміністрації України №119 від 20 вересня 2013 року "Про реалізацію проекту щодо надсилання судами SMS-повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження) у місцевих та апеляційних загальних судах").

Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу потрібно подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі. Судова повістка в електронному вигляді буде надсилатися учаснику судового процесу, який подав відповідну заявку до суду, на його номер мобільного телефону, вказаний у такій заявці.

УВАГА! SMS-повідомлення від суду надходять до абонентів мобільних операторів (Київстар, МТС, Life) під коротким альфанумеричним ім'ям SUDPOVISTKA (замість номера телефону відправника). Для абонентів CDMA операторів («PEOPLEnet» та «Інтертелеком») SMS-повідомлення від суду надходять під коротким номером 4116.

 

Катерина ШТИХ,

Михайло ДУБЕНЕЦЬ,

судді Канівського

міськрайонного суду